Brazilian Wax Breda

Brazilian Wax

Schoonheidssalon Margot introduceerde als een van de eerste salons in Breda de Brazilian Wax; een speciale methode van harsen die in de warmere delen van de wereld en bij vele beroemdheden al jaren zeer populair is en waar inmiddels in Nederland ook steeds meer vraag naar is.

 

Waarom een Brazilian Wax behandeling?

Scheren en ontharen met hars en strips zijn twee methodes die verschillende nadelen hebben ten opzichte van een ontharing met Braziliaanse filmhars. Bij scheren komen de haren namelijk sneller terug en worden ze ook stugger. Met hars en strips ontharen is erg goed voor oppervlakten waar je de huid goed kunt spannen of waar de huid al heel strak is, zoals op het onderbeen. Dit is echter niet aan te raden voor zones waar veel haar is of op gevoelige plaatsen, omdat je daar de opperhuid zou kunnen beschadigen. Strips hebben bovendien niet zo’n grote trekkracht, waardoor er pijnlijke bloeduitstoringen kunnen ontstaan.

 

Wat is Brazilian wax?

Ontharen met de Braziliaanse filmwax is veel zachter en tevens minder pijnlijk. Je kunt deze hars op alle gevoelige plaatsen aanbrengen en door de korte trekkracht, en omdat de wax wel aan de haartjes maar niet aan de huid hecht, is dit een stuk minder pijnlijk dan met strips harsen en veel effectiever. Een ander voordeel is dat de behandeling 4-6 weken resultaat geeft. Daarnaast is het zo, dat hoe vaker je laat waxen, hoe langer de tijd tussen 2 behandelingen zal worden. Overtuig uzelf er altijd van dat u de Brazilian wax uit laat voeren in een gespecialiseerde salon; het is namelijk van groot belang dat dit professioneel en bovenal hygiënisch wordt uitgevoerd.

 

Soorten Brazilian Waxes

Er zijn verschillende soorten bikini waxes, nl:

  • de standaard bikini wax, waarbij het haar buiten het slipje wordt verwijderd. Dit is minder pijnlijk dan, zoals u waarschijnlijk van ons gewend bent, de bikinilijn harsen met strips.
  • de Brazilian wax; op de schaamheuvel blijft er een verticaal streepje over, meestal 1 à 2 vingers breed. Verder wordt in samenspraak met de klant het haar op de schaamlippen en billen verwijderd.
  • de volledige Brazilian wax, waarbij al het haar wordt verwijderd.

 

Hoe gaat de Brazilian Wax in zijn werk?

Het te ontharen gebied wordt vooraf gereinigd met een speciale niet-irriterende huiddesinfectant. De warme wax wordt met behulp van een spatel aangebracht en vervolgens met de hand, dus niet met strips, verwijderd. Na het ontharen wordt uw huid gereinigd met een zachte, verzorgende en kalmerende crème of lotion. Voor het ontharen dienen de haartjes tussen de ca. 0,5-1,0 cm lang te zijn. Heeft u altijd geschoren, dan is het verstandig minimaal 2 weken te wachten voor u een harsbehandeling plant, afhankelijk van de snelheid waarmee uw haartjes groeien.

 

Tips voor de Brazilian Wax behandeling

  • Scrub uw huid 1 dag voor uw afspraak.
  • Zorg voor de juiste haarlengte (ca. 0,5 cm).
  • Draag comfortabel (dus niet te strak!) ondergoed.
  • Het is verstandig de zon(nebank) 24-48 uur na uw behandeling te mijden.
  • Het is niet verstandig geparfumeerde crèmes of lotions op uw huid aan te brengen na uw behandeling.

Na de wax zult u zich hygiënischer, mooier en meer zelfverzekerd voelen!


Brazilian wax behandeling Breda